Про організацію роботи щодо інформаційної взаємодії Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України та Державної виконавчої служби України

08 жовтня 2012 р. був прийнятий спільний наказ Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України № 1480/5/868 «Про організацію роботи щодо інформаційної взаємодії Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України та Державної виконавчої служби України», з метою створення взаємодії при нотаріальному посвідченні правочинів щодо транспортних засобів та довіреностей на користування і розпорядження ними при проведенні державної реєстрації (перереєстрації), розшуку транспортних засобів та зняття їх з обліку.

Цим наказом уповноваженим особам Державної автомобільної інспекції МВС України було надано доступ до Єдиного реєстру довіреностей, з метою перевірки дійсності довіреностей, виданих щодо транспортних засобів. В свою чергу, доступ до «Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції» отримали державні та приватні нотаріуси, в частині інформації про транспортні засоби, які перебувають у розшуку та уповноважені особи органів державної виконавчої служби.    

Крім того, Державна автомобільна інспекція МВС України отримала можливість одержувати інформацію з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень стосовно транспортних засобів, щодо яких державними виконавцями винесено постанови про арешт, про розшук, про зняття арешту з майна, зняття майна з розшуку відповідно до протоколу інформаційного обміну.

З прийняттям вказаної постанови, наказ Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України від 21.01.1999 р. № 4/5/39 «Про спільну діяльність щодо виявлення викрадених транспортних засобів та уникнення їх незаконного придбання та реалізації» втратив чинність.