Постанова КМУ № 1048

Відповідно до внесених змін, для отримання згоди на відчуження майна суб’єкт господарювання подає разом із зверненням стосовно відчуження майна, крім документів передбачених пунктом 7 цього Порядку, ще і пропозиції щодо організатора аукціону з продажу нерухомого майна.

У разі виявлення у документах недоліків (наявність суперечностей та/або неповної чи неточної інформації про майно, яке пропонується до відчуження) суб’єкт управління або Фонд державного майна обов’язково пропонують суб’єктові господарювання усунути протягом 25 робочих днів такі недоліки і подати доопрацьовані документи, про що повідомляють йому листом у строки, що не перевищують строки прийняття рішення про надання згоди або погодження на відчуження майна. Документи, що надійшли після доопрацювання, розглядаються суб’єктом управління або Фондом державного майна у строки, передбачені цим Порядком.

Визначені нові повноваження Фонду державного майна як організатора продажу нерухомого майна щодо надання згоди або погодження на відчуження майна. Встановлені випадки відмови Фонду державного майна в погодженні пропозиції стосовно організатора аукціону.

Рішення про відмову в наданні згоди або погодження на відчуження майна приймається, крім випадків зазначених у пункті 8 Порядку, також у разі коли суб’єктом оціночної діяльності та/або оцінювачами порушено вимоги законодавства під час оцінки майна; суб’єктом управління не подано інформацію про вплив відчуження майна на цілісність майнового комплексу та провадження суб’єктом господарювання виробничої або іншої діяльності; відповідно до вимог, установлених цим пунктом, пропозиції щодо організатора аукціону з продажу нерухомого майна не можуть бути погодженими.

Пункт 10 Порядку «Оцінка майна, що пропонується до відчуження» викладений у новій редакції.

Погоджений висновок про вартість майна діє не більш як 12 місяців з дати його погодження, а не до закінчення строку дії згоди суб’єкта управління на відчуження такого майна, як було раніше.

Пункт 13 Порядку викладений у новій редакції, відповідно до якої відчуження майна здійснюється шляхом його продажу на аукціоні, який проводиться організатором аукціону.

Встановлені нові відомості щодо майна, яке підлягає продажу, передбачені пунктом 20 Порядку.

Визначено, що строк призначення аукціону не повинен перевищувати 11 місяців з дати погодження висновку про вартість майна.

Пункт 26 Порядку доповнений переліком документів, які необхідно подати юридичній або фізичній особі, що виявила намір зареєструватися як учасник аукціону та встановлений порядок реєстрації заяв.

Пункт 31 Порядку щодо проведення аукціону також викладений у новій редакції.

Змінено вимоги щодо затвердження та погодження протоколу аукціону з продажу нерухомого майна, які передбачені пунктом 33 Порядку.