Наказ Міністерства фінансів України № 1114

    Згідно даного Наказу змінено перелік обставин, за яких застосовується адміністративний арешт майна платника податків, зокрема, вилучено з переліку обставин для застосування арешту майна відсутність документів, що підтверджують державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та відсутність сертифікатів відповідності реєстраторів розрахункових операцій.

Натомість, до переліку обставин, за яких застосовується адміністративний арешт майна, додано відсутність реєстраторів розрахункових операцій, зареєстрованих у встановленому законодавством порядку, крім випадків, визначених законодавством.

Відповідно, змінено й підстави для припинення адміністративного арешту майна платника податків. Так, адміністративний арешт майна припиняється, зокрема, у випадку пред'явлення платником податків дозволів (ліцензій) на провадження діяльності, торгових патентів, а також документа, що підтверджує реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій, здійснену в установленому законодавством порядку, крім випадків, визначених законодавством.