ВСУ про неможливість оскарження ухвали суду про відмову в задоволенні заяви, щодо визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

          Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 06 липня 2016 року ухвалив постанову у справі № 6-701цс16 про визнання дубліката виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

          Приймаючи постанову по справі, суд зазначив, що відповідно до пункту 28-1 частини першої статті 293 ЦПК України окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо виправлення помилки у виконавчому листі або визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

         За змістом пункту 2 частини першої статті 324 ЦПК України сторони та інші особи,які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі,якщо суд вирішив питання про їх права, свободи чи обов'язки, мають право оскаржити у касаційному порядку ухвали суду першої інстанції, вказані у пунктах 1, 3, 4, 13-18, 20, 24-29, 31.-33, частини першої статті 293 цього Кодексу, після їх перегляду в апеляційному порядку, якщо вони перешкоджають  подальшому провадженню у справі.

       У цій статті наведено перелік ухвал суду першої інстанції, які можуть бути оскарженні в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Пунктами 1, 3, 4, 13-18, 20, 24-29, 31-33 частини першої статті 293 цього Кодексу можливість оскарження ухвали суду першої інстанції про відмову в задоволенні заяви щодо визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, не передбачено.

         Отже, оскарження в касаційному порядку ухвали суду першої інстанції про відмову в задоволенні заяви, щодо визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, не передбачено .