Формула Захисту успішно захистила інтереси клієнта у справі щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

Під час розгляду судової справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КпАП України, апеляційний суд Харківської області зазначив, що при складанні протоколу про адміністративне правопорушення обов’язково повинна дотримуватись процедура огляду на стан алкогольного сп’яніння,  визначена в Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. N 1103.

У разі порушення визначеної процедури огляду на стан сп’яніння, протокол про адміністративне правопорушення не може бути достатнім доказом притягнення до адміністративної відповідальності.

Крім того, суд зазначив, що відповідно до вимог ст. 268 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі відсутності цієї особи, справа може бути розглянута лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце та час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Відповідно до вимог ст. 277-2 КУпАП єдиним повідомленням про розгляд справи є судова повістка.

У зв’язку з чим, обов’язковою умовою розгляду справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП є присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, а в разі її відсутності, наявність в матеріалах справи  підтвердження належного повідомлення особи про день та час розгляду справи.